Hypotheek

 

Als u geld leent van de bank of andere geldverstrekker wilt u graag een zo laag mogelijke rente betalen. Dat kan alleen maar als u aan de bank de zekerheid geeft dat de bank in het uiterste geval de lening op iets met een vaste waarde kan verhalen.

En dat is wat u afspreekt als u een hypotheek sluit. U leent geld van de bank en u geeft de bank in ruil daarvoor het recht om uw woning te verkopen. Maar alleen als het fout gaat, als u niet meer aan uw verplichtingen kunt voldoen.

Voor een juridisch geldige hypotheek komt heel wat kijken. Bent u bevoegd deze hypotheek te sluiten, zijn er al eerder hypotheken gevestigd en zo ja, moeten deze worden afgelost, is er geen beslag op het huis gelegd, hoe is uw persoonlijke situatie (bent u getrouwd of is er sprake van een geregistreerd partnerschap, bent u gescheiden geweest of komt het huis uit een erfenis)? Allemaal vragen die de notaris moet beantwoorden waarop voordat hij de hypotheekakte kan opstellen. En ook nu zorgt de notaris voor een correcte financiële afwikkeling voor alle betrokkenen.

Uw dossier is bij notariskantoor Scholten & Wilmink in goede handen. U kunt vertrouwen op een vlotte afhandeling tegen een redelijke prijs. En als klap op de vuurpijl geven wij uw bank een keiharde garantie dat de hypotheek juridisch geldig is ontstaan. Zonder die garantie zou de bank u de hypotheek helemaal niet hebben verstrekt. Of alleen tegen een aanzienlijk hogere rente. Die garantie is dus wel zo’n plezierig idee.