Scholten & Wilmink notarissen 

Notariszaken in begrijpelijke taal 

Scholten & Wilmink notarissen maken notariële zaken begrijpelijk voor iedereen. Wij doen ons best om u bij ons op kantoor snel thuis te laten voelen door goed naar u te luisteren. In alles staat u bij ons als mens centraal. Ook door u te laten kennismaken met de mensen achter notariskantoor Scholten & Wilmink.
Kom langs, de koffie staat klaar.

Wat wij doen

Zakelijk én particulier

Scholten en Wilmink is een laagdrempelig kantoor voor zowel particuliere als zakelijke juridische vraagstukken en notariële diensten. We begeleiden u graag bij iedere belangrijke gebeurtenis in uw leven. Of het nu gaat om een samenlevingscontract, het kopen van een huis of een testament. Met ons team dat bestaat uit betrokken en ervaren collega’s bent u verzekerd van een optimale dienstverlening.

Een greep uit onze diensten: huwelijksvoorwaarden, testamenten, schenkingen, erfenissen, rechtszekerheid, appartementsrechten, hypotheken…
Voor elk particulier of zakelijk vraagstuk kunt ons altijd bellen of e-mailen. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier.

ONZE DIENSTEN

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Woning

Er komt heel wat kijken bij de koop en verkoop van een huis. De eerste juridische handeling is vaak het ondertekenen van de ‘voorlopige koopovereenkomst‘, meestal bij de makelaar. En daar zit meteen de eerste adder onder het gras. Er is namelijk niets voorlopigs aan die koopovereenkomst!

Hypotheek

Als u geld leent van de bank of andere geldverstrekker wilt u graag een zo laag mogelijke rente betalen. Dat kan alleen maar als u aan de bank de zekerheid geeft dat de bank in het uiterste geval de lening op iets met een vaste waarde kan verhalen.

Testament / Voogdij

Bij het woord testament denken veel mensen dat je daaraan pas hoeft te denken als je oud bent. De werkelijkheid is anders; de meeste testamenten worden gemaakt in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Dat is eigenlijk ook wel begrijpelijk, want dat is een levensfase waarin veel verandert.

Huwelijk / Partnerschap

Als u trouwt in Nederland dan trouwt u sinds 1 januari 2018 in de beperkte gemeenschap van goederen. En dat betekent dat u ieder de persoonlijke bezittingen en schulden die u voor het het huwelijk had behoudt. Schenkingen en erfenissen die u krijgt voor of tijdens uw huwelijk zijn ook van u persoonlijk.